Kiugró formában Szellő és Kelemen

A jövő szombati élő televíziós bokszgála programjában Kelemen Balázs és Szellő Imre is kötelek közé lép, mindketten külföldi ellenfelekkel szemben bizonyíthatnak. A Felix Promotion szeptember 19-én, Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban rendezi évadnyitó gáláját, melyet az M4 Sport televízió élőben tűz képernyőre.


Kelemen Balázs


Az igencsak erős rendezvény felvezető programjában a vállalkozás nagyközépsúlyú klasszisa, Kelemen Balázs (23 győzelem, 1 vereség) hat menetre tervezett küzdelemben vesz részt, éspedig a sok nagy csatát megélt, 17 éves kora óta profi grúz Mikheil Khutsishvili (38 győzelem, 24 vereség, 5 döntetlen) ellen.


„Nagyon jól telt a nyár, aktívan pihentem, ami azt jelenti, hogy a mozgást nem hanyagoltam el, de az ökölvívást tudatosan kerültem. Teljesen feltöltődve vágtam neki a felkészülésnek, ami úgy érzem, remekül sikerült. Még pénteken van egy sparringom, onnan a finomhangoláson lesz a hangsúly. Remélem Szentesen is látszik majd, hogy milyen jó állapotban érzem magam” - fogalmazott Kelemen Balázs. „Nem szabad lebecsülnöm az ellenfelemet, bár van pár veresége, de ezek nagy része jó nevek ellen.”


A cirkálósúly magyar „uralkodója”, Szellő Imre (7 győzelem, 0 vereség) egy kifejezetten erős, masszívnak ígérkező ellenféllel szemben csatázik Szentesen. A belga színekben versenyző Ismail Abdoul (56 győzelem, 35 vereség, 2 döntetlen) ismert alakja a súlykategóriának, gyakorlatilag minden nagymenővel megküzdött már – és eddig mindössze volt WBC világbajnok Krzysztof Wlodarczyk tudta idő előtt megállítani; ő is csak a 12. menet hajrájában. Abdoul olyan későbbi világbajnok klasszisokkal bokszolta végig a kiírt menetszámot, mint Tomasz Adamek, David Haye, Marco Huck, Yoan Pablo Hernandez, Giacobbe Fragomeni, Enzo Maccarinelli vagy Krzysztof Glowacki.


szelloimre


„Folyamatosan mozgásban voltam a nyári szünet alatt, de az edzéseket többször megszakítottam, amikor el tudtam menni 1-1 hétre nyaralni. Egyszóval a pihenést sem hanyagoltam el” - mondta Szellő Imre. „Kiválóan sikerültek a kesztyűzések, de nagyon jó lenne, ha ez az egy hét gyorsan eltelne. Éhes vagyok a bunyóra! Edzőm, Bandi bácsi is látja rajtam, hogy már nagyon szeretnék éles meccsen kötelek közé lépni.”


„Minden ellenfelemet tisztelem, így Abdoult is, de természetesen őt is le akarom győzn” - jelentette ki az előtte álló feladatról a ceglédi születésű klasszis. „Sok nagy csatát megélt már a belga, zártan, fegyelmezetten bokszol. Nem törekszem minden áron a kiütésre, de persze ha látom majd a lehetőséget az idő előtti befejezésre, akkor nem fogok habozni!”


feroboxplakát_szept19


A szentesi bokszgála ütős programjában a magyar profi boksz krémje látható; a főmérkőzésen a kispehelysúlyú WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt lép szorítóba egy tíz menetes mérkőzésen, de mellette olyan közönség kedvencek is láthatóak lesznek, mint a debütáló nehézsúlyú Darmos József, a pehelysúlyú Laki Róbert, a nyáron WBF interkontinentális övet hatalmas kiütéssel megszerző Baranyi Richárd, és a WBO középsúlyú Ifjúsági bajnoka, Nagy Lajos Márk is.


A rendezvény helyszíne a Dr. Papp László Sportcsarnok lesz, ahol mindig lelkes, telt házas közönség előtt lépnek ringbe a magyar hivatásos ökölvívók. Az eseményt a júliusban indult közszolgálati M4 Sport csatorna sugározza élőben, így a rendezvényt minden magyar sportrajongó figyelemmel követheti.


/forrás és fotó: Felix Promotion/