European Open Szolnok Kupa - Beszámoló

Telt ház - látványos küzdelmek -bemutatók - igazi fullcontact csemege -bemutatók, ezek jellemezték a hétvégi szolnoki nemzetközi eseményt. A verseny egy olyan évtizedes hagyomány folytatása, amely 1979-ben kezdődött Szolnok kupa néven az alföldi városban - shihan Furkó Kálmán 7. danos kyokushin karate mester főszervezésében-, ami már abban az időben is az EB-k utáni legrangosabb eseménynek számított.


szolnokkupa


A szeptember 5-ei verseny immár Európa kupa rangú versenyként éledt újjá, több éves kihagyást követően, a legendás kyokushin mester szervezésében a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol többek közt önvédelmi és látványos katonai közelharc bemutatót is láthatott a csarnok telt házas közönsége.


A versenyen 4 férfi és 3 női kategóriában, fullcontact karate szabályrendszerben küzdöttek meg egymással a versenyzők, amely igazi kőkemény test - test elleni küzdelem. A versenyen, amelyen több világklasszis versenyző is küzdőtérre lépett, száz fő feletti rekord létszámú nevezés érkezett Európa meghatározó országaiból, többek közt Oroszországból is- akik a világ egyik legkeményebb harcosait küldték ide, de és az érmek nagy részét el is vitték magukkal.


A verseny díszvendégei: shihan Mészáros Attila 5. danos mester - a WKO Shinkyokushin világszervezet alelnöke és dr. Galla Ferenc 9. danos judo mester, a TF egykori küzdősport tanszék vezetöje, akik 1972-től kezdődően sokat tettek a magyar kyokushin karate hazai meghonosításában. A megnyitón beszédet mondott dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár és dr. Mészáros János MOB alelnök, valamint Szalai Ferenc polgármester is akik méltatták a rangos verseny jelentőségét. A kapuk mindenki számára ingyenesen nyitva álltak, így telt házas szurkolótábor várta a rangos versenyzőket és a kőkemény küzdelmeket...


szolnokkupa2


Az októberi tokiói világbajnokság előtt EB szintű erős mezőny gyűlt össze, akik megnehezítették a magyar versenyzők szereplését is. Az aranyérem megszerzése két magyar versenyzőnek sikerült, a Victory-s Körmöndi Lídiának, illetve az immár súlycsoportot váltott nyíregyházi Rózsa Gábornak, amely jó előjel lehet az őszi japán VB előtt. Bronzérmet három hazai küzdőnek sikerült elérni, Müller Anita - Victory, Kemény Anett - Karcag, valamint Dacid Andrásnak - a Derecske Budo versenyzőinek.


A jó hangulatú verseny fáradalmait egy kellemes sayonara party vezette le a Tiszaligeti Gaden hotelben. A verseny kiemelt támogatói voltak:


- Emberi Erőforrások Minisztériuma


- Honvédelmi Minisztérium


- Bi-KA Kft


- Tatami Sport


- McHalle


- Budapest.hu


Megköszönve megtisztelő figyelmüket.


Tisztelettel: Kalmár Árpád


Főtitkár Magyar Karate Szakszövetség


EUROPEAN OPEN SZOLNOK CUP 2015 - Nemzetközi fullcontact karate verseny


- Szeptember 05. Tiszaligeti Sportcsarnok Eredmények: 


ffi 70kg:


I.Magomedov KhasaiRussia


II.Mikheil TsiklauriGeorgia


III.Beisembayev Yerkebulan Kazakhstan


III.George SuciuRomania


ffi 80kg:


I.Rózsa Gábor Fight-team


II.Permiakov AntonRussia


III.Igor LamotPoland Lamot Dojo


III.Bilotskyi Artem Ukraine


ffi 90kg:


I. Ilas Marius Romania


II. Nasirov NazarRussia


III. Nechaev GennadyRussia


III. Khomyshyn VasylUkraine


ffi+90kg:


I. Ershov DenisRussia


II. Margarint DorinRomania


III. Semenikhin SemenRussia


III. Dávid András Derecske BUDO


női 55kg:


I.Veresnyak Alyona Ukraine


II.Virabyan AnnaRussia


III.Manzhikova Irina Russia


III.Alieva Dzhunai Russia


női 65kg: I.Körmöndi Lídia Victory


II.Valieva Irina Russia


III.Müller Anita Victory


III.Egorova Efrosinia Russia


női+65kg:


I.Vishnyakova Anna Russia


II. Dan Anca Romania


III. Kemény Anett Karcagi SE


III. Lagno Svitlana Ukraine


A legharcosabb férfi versenyző: Rózsa Gábor Fight-team


A legharcosabb női versenyző: Vishnyakova Anna Russia