HFC 10 – Beindul a show!

11666062_1606155882991080_4604148764993618896_n


Lassan minden sportág és szervezet hátrahagyja a nyári szüntet, és elindítja az őszi versenyszezont. Így lesz ez a Hungarian Fight Championship-nél, akik a legutóbbi győri gála után most egy újabb vidéki városban állítják fel ketrecüket, és töltik meg a legjobb magyar harcosokkal. A célállomás ezúttal Zalaegerszeg!


Zalaegerszeg is egy olyan város, ahol még előtte korábban nem volt HFC rendezvény, de a győri gála is bizonyította, hogy bizony vidéken is megállja a helyét egy ilyen show. Amit pedig a gála felhozatala is alátámaszt majd minden bizonnyal.


A gálát egy női mérkőzés nyitja majd, amit Fábián Melinda és Vincze Lilla vív majd 2x5 percben, de a felvezető mérkőzések során láthatja még a közönség többek mellett Tarnai Józsefet és Guzsván Pétert is meccselni.


Nem lehet hát azt mondani, hogy a zalaegerszegi publikum nem lesz kellően kiszolgálva szeptember 19-én, hiszen az érdeklődők négy súlycsoportban is láthatnak majd selejtező mérkőzéseket, melyek győztesei a novemberi döntőre szóló helyüket vívhatják ki! A felhozatalban nem csak 61,2 vagy 70,3 kg-ban vívott mérkőzések lesznek láthatóak, hanem igazi nehézsúlyú összecsapások is színesítik a HFC 10 palettáját!


https://www.youtube.com/watch?v=yqqoytZz__U&hd=1&rel=0

A győri gálához hasonlóan most is rengeteg külföldről érkező szereplője lesz a tornáknak, így Zalaegerszegen vendégeskedik majd mások mellett Roman Blaschek Ausztriából, Martin Burkot Csehországból és Abdullah Nasibi Afganisztánból. A külföldről érkezőkön túl lesz magyar debütálója is nehézsúlyú tornának Makai Renátó személyében, aki ezen a gálán mutatkozik be a HFC színeiben, célja nem mást, mint a döntő, és az esély, hogy megküzdhessen az övért a szegedi Jani Istvánnal.


Nem maradt ki más a sorból, mint a főmérkőzés, melyet Borics Ádám vív majd a helyiek kedvencével, Molnár Benjáminnal! Az ő történetük mostanra akár regény hosszúságúnak is mondható. Az egész a HFC tavalyi döntőjében kezdődött, ahol Molnár Benjámint egy meg nem engedett technika használata miatt leléptették, ezzel pedig a bajnoki öv Borics Ádám derekára került.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vk2ryYZww9M&w=560&h=315]


Mint a legtöbb ilyen „befejezetlen” mérkőzés, ez sem maradhatott elrendezetlenül, következett a visszavágó ez év elején. Az első találkozó tükrében nagy volt az érdeklődés a meccs iránt, azonban miután Borics Ádám vérnyomása a mérkőzést megelőző orvosi vizsgálaton olyan értéket mutatott, ami alapján nem léphetett orvosi engedéllyel a ketrecbe, így sajnos ez az összecsapás elmaradt. Szeptember 19-én azonban pont kerülhet ennek az ügynek a végére is. Remélhetően egy színvonalas mérkőzésen dönti majd el a két harcos, hogy ki is legyen a HFC bajnoka 65,8 kg-ban!


Az est tervezett menete:


Harmatsúly (61,2 kg), 2x5 perc


Fábián Melinda (Budapest Top Team, HUN) vs Vincze Lilla (Bács Team, HUN)
Tarnai József (B4 Küzdősport Akadémia, HUN) vs Szilágyi Áron (Pitbull Team, HUN)

Könnyűsúly (70,3 kg)

Guzsván Péter (Budapest Top Team, HUN) vs Bódi Ádám (Zen Mushin Do, HUN)

HFC Torna, 2x5 perc

Harmatsúly

Mátyási Renátó (Budapest Top Team, HUN) vs Suleiman Bouhata (Franciaország)
Egressy Gergő (Fuji Total Fight Team, HUN) vs Abdullah Nasibi (MMA Afganisztán)

Könnyűsúly

Bozsányi Andor (Predator Fight Gym, HUN) vs Emerik Youmbi (Fight District, SWI)
Zagyva Sándor (Budapest Top Team, HUN) vs Martin Burkot (Penta Gym, CZE)

Középsúly (83,9 kg)

Kovács Kálmán (Pitbull Team, HUN) vs Alexandru Iantoc (Metalbox Arad, ROM)
Mózsi Attila (Priskin Team, HUN) vs Jakub Bele (Penta Gym, CZE)

Nehézsúly (120,2 kg)

Kocsis Máté (MMA Szolnok, HUN) vs Balla Zsolt (Metalbox Arad, ROM)
Makai Renátó (Sárközi Team, HUN) vs Roman Blaschek (Pitbull Team, AUS)

Torna elődöntő, 2x5 perc

Harmatsúlyú AA vs Harmatsúlyú AB
Könnyűsúlyú AA vs Könnyűsúlyú AB
Középsúlyú AA vs Középsúlyú AB
Nehézsúlyú AA vs Nehézsúlyú AB

HFC pehelysúlyú cím, 65,8 kg, 5x5 perc

Borics Ádám (Shootfighters Eger, HUN) vs Molnár Benjamin (Budapest Top Team, HUN)