Helyzetjelentés - Szmolka Nikoletta

szmolka_2


Helyzetjelentés című, állandó rovatunkban az oldalunkon már korábban bemutatott, bemutatkozó sportolókat szólaltatunk meg, akik - ahogy most Szmolka Nikoletta is - a legutóbbi interjú óta eltelt időszakról, versenyekről, sérülésekről és egyebekről mesélnek nekünk.


Szmolka Nikolettát szélesebb körben az oldalunkon keresztül ismerhette meg a hazai küzdősport világa, úgy a rajongók, mint sportolók. Először januárban találkozhattatok Nikivel portálunkon, amikor is ’A sikerek útján’ c. sorozatunkban mutatkozott be nektek, de nem sokat váratott magára a következő híradás, hiszen január végén Niki Európa-bajnok lett, majd az Adidas Opennek vágott neki februárban, ahonnan dupla arannyal tért haza.


Nikivel az eltelt időben sok minden történt, így igen időszerű volt már, hogy felvegyük a fonalat és számba vegyük mi minden is történt, hol áll most pályáján Niki. Kövesd nálunk, az ellenfelem.hu-n nyomon kedvenc harcosaid pályáját, eredményeit! Következzenek Niki szavai!


„Egy ideje nem lehetett hallani felőlem, aminek az az oka, hogy a csapat körül nagyon sok minden történt. A legutóbbi versenyem a világbajnokság volt, ahol sajnos egy brazil hölggyel szemben alulmaradtam, így kiestem.


Nyáron az edzőnknek, Remy Van der Hoort-nak magán okokból vissza kellett költöznie Hollandiába, a csapat vezetését így Csécsei Gergő, az eddigi birkózó edzőnk vette át. Mivel a bjj edzőnk elment, így egymás között vannak felosztva az edzések, így viszont nehezebb a fejlődésemre, a BJJ-re koncentrálnom.


Gergő nemrégiben találkozott volt edzőtársával, Tomsics Istvánnal, aki jelenleg a Dél Zselic Se Szigetvár birkózó csapat edzője, nem sokra rá pedig már lent is találtuk magunkat a birkózó edzésükön. Az edzés remek volt, jó hangulatban telt, később pedig felvetették, hogy amennyiben lenne kedvem, szívesen elindítanának a szeptember 26-án, Tatabányán rendezett junior magyar birkózó bajnokságon, ahova – mivel abban a korban vagyok - még pont beférek.


Sok gondolkodás nem kellett nekem sem, mivel szívesen kipróbálom magamat más küzdősportban is. Azóta is Tomsics Istvánnal és csapatával, valamint Csécsei Gergővel készülök a versenyre. Rengeteget segítenek nekem, sok időt fordítanak a felkészítésemre, amiért nagyon hálás vagyok és szeretném ezúton is megköszönni nekik.


szmolka_erem


Mivel ebben a sportágban még nincs tapasztalatom, nem tudom, hogy mire számíthatok, de szeretném magamból kihozni a maximumot és minél jobb helyezést elérni. Nem tartom továbbá kizártnak, hogy további sportokban is kipróbálom magam, például judoban, mivel egy ideje judo edzésre is járok, igaz, mostanság ez a birkózás miatt háttérbe szorult. Mindenesetre később, ha lesz rá lehetőség, szívesen megmérettetném magam ebben a küzdősportban is.


Természetesen a jitsut sem rakom félre! November közepén a bjj magyar bajnokságon mindenképpen indulni szeretnék. De nem akarok így előre rohanni. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozunk, így most a jövő hét szombati birkózó-versenyre fókuszálok."